Uskršnji Tiramisu

Sastojci

     Za 15 jaja:

3 pakiranja piškota od 1 reda

100ml Anamaria kave

2 žlice šećera

1 žlica ruma ili amaretta (po želji)

250g Mascarpone sira

Nutella za punjenje (ili drugi namaz)

Anamaria kakao prah za kolače

Priprema

1.Piškote izlomiti na sitne dijelove

2.U Anamaria espresso kavu dodati šećer i rum te promiješati.

3.Anamaria espressom zaliti slomljene piškote te promiješati.

4.Zatim dodati Mascarpone sir i miješati dok ne nastane smjesa od koje se mogu formirati jaja.

5.Gotovu smjesu odložite u hladnjak na pola sata.

6.Nakon pola sata izvaditi smjesu iz hladnjaka i zagrabite jednu žlicu, razvucite ju na dlanu kako bi dodali Nutellu te formirajte jaje. Ponovite dok se smjesa ne potroši.

7.Oblikovano jaje uvaljajte u Anamaria kakao prah za kolače. Višak kakaa može se ukloniti pomoću cjedila (staviti jaje u cjedilo i tresti dok višak ne padne), kako jaja ne bi bila pregorka.

8.Tiramisu jaja mogu se odmah jesti ili spremiti u hladnjak.

-