Mikado torta

Bogata torta s okusom kave i lješnjaka koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Sastojci

Tijesto

  • 10 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 280 g mljevenih lješnjaka
  • 10 bjelanjaka
  • 2 žlice mrvica
  • na vrh noža karanfilića i cimeta

Krema

  • 240 g šećera u prahu
  • 3 žumanjka
  • 6 velikih žlica kuhane Anamaria Minas kave
  • 250g maslaca

Priprema

1. Umiješajte žumanjke i šećer. Nakon toga doajte mljevene lješnjake, snijeg od bjelanjaka i mrvice. Na kraju dodajte cimet i vrlo malo u prah usitnjenih karanfilića.

2. Istresite smjesu u lim i ispecite biskvit. Pustite da se ohladi.

3. Za kremu dobro umiješajte šećer i žumanjke. Nakon toga dodajte kavu i na kraju izrađeni maslac.

4. Ohlađeni biskvit prerežite i napunite kremom.

5. Tortu obložite ostatkom kreme i ukrasite rastopljenom čokoladom.

-