Brownie kolač s kavom i kakaom

Za duge popodnevne razgovore i druženja! Isprobajte odličnu kombinaciju Brownie kolača s blagom aromom kave.

 

Sastojci

Brownie biskvit

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 g maslaca
  • 75 g glatkog brašna
  • 50 g Anamaria kakao praha
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 1 pakiranje 3u1 Anamaria instant kave
  • 4 jaja
  • prstohvat soli

Ganache krema s kavom

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 pakiranje 3u1 Anamaria instant kave
  • 150 g mliječne čokolade

Priprema

1. Čokoladu i maslac otopite na pari. Anamaria 3u1 instant kavu promiješajte s 2-3 žlice vruće vode tako da razbijete sve grudice pa pomiješajte s otopljenom čokoladom i maslacem.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, Anamaria kakao prah, šećer i sol. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac pa kuhačom sve izmiješajte. Dodajte jaja pa još jednom kratko izmiješajte smjesu da se svi sastojci sjedine.
3. Smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom i pecite cca 18 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite kolač nekoliko minuta prije kraja pečenja kako se ne bi prepekao. Brownie mora ostati sočan.
4. Slatko vrhnje promiješajte s Anamaria 3u1 instant kavom, zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte pjenjačom. Kada vrhnje zavrije maknite lonac s vatre i ubacite razlomljenu čokoladu. Miješajte kremu pjenjačom dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
5. Kremu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim kratko i u hladnjaku (cca 15 min). Ohlađenu kremu izmiksajte i premažite preko ohlađenog brownie biskvita. Kolač ukrasite ribanom čokoladom i poslužite se!

-